Aveţi mai multe şanse… la Festivalul Internaţional de Poezie

>Particia, Festival Renata Verejanu

Festivalul Internațional de Poezie –

Renata Verejanu

În perioada 1 martie – 1 septembrie 2014 s-a desfășurat Festivalul Internațional de Poezie – Renata Verejanu, prima ediție a căruia s-a încununat cu un Spectacol de Gală și Decernarea Premiilor în incinta Bibliotecii ”Onisifor Ghibu” din Chișinău. Protagonista evenimentului, poeta Renata Verejanu, membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova, susține că nu e vorba atât de poezia sa, cât de promovarea unui mod de viață prin Poezie. Revista BOEMA de la Galați scrie că prima ediție a Festivalului a fost un frumos succes. Pline de elogii sunt şi impresiile participanţilor la Spectacolul de Premiere. Au urmat mai multe apariţii la posturi Radio şi TV, articole, interviuri în mass-media scrisă şi on-line internaţională.

Conform comunicatului de presă al Academiei Europene a Societății Civile, autorul și realizatorul proiectului, la parima ediție s-au înscris peste 1000 de participanți, după etapele locale, raionale, municipale fiind admiși în etapa finală 500 de participanți, din care 101 au fost premiați în cele cinci secțiuni: poezie de autor, eseu, cântec, traducere, recital, oferinduli-se învingătorilor 6 trofee, 18 medalii (nouă doar la eseiști), și 101 diplome. La Festival au participat persoane de diferite vârste şi naționalități din Italia, Macedonia, Ucraina, toate județele României și majoritatea raioanelor Moldovei. Juriul Internațional s-a constituit din scriitori din diferite țări: acad.Mihai Cimpoi, președintele juriului, E.S. poetul Ion Brad, acad.Vasile Tărâțeanu (Cernăuți), Mario Castro Navarrete (Chile), Emilian Marcu (Iași), Petre Rău (scriitor și editor) de la Galați, Vasile Bahnaru (directorul Institutului de Filologie al AȘM), precum și scriitorii Ion Ciocanu, Vitalie Răileanu, Petru Botezatu, Ion Găină, Ștefan Sofronovici fiind membri ai juriului la etapele raionale și municipale. La Spectacolul de Gală și Decernarea Premiilor de la 1 septembrie 2014 a fost lansată și Antologia primei ediții cu cele mai bune eseuri, poezii de autor și traduceri din poezia poetei în engleză, italiană – un volum cu peste 200 pagini, tirajul căruia s-a epuizat chiar la lansare.

Festivalul Internațional de Poezie – Renata Verejanu, devine o tradiţie, deoarece s-a decis desfăşurarea în fiecare an a acestui original eveniment cultural-educaţional. 

Informaţie mai precisă despre Concurs:

  1. Etapa I – se vor desfășura concursurile locale și raionale și înscrierea în Concurs a participanților din diferite țări.
  2. Etapa a II – se vor desfășura etapele raionale și municipale și selectarea pentru etapa finală a materialelor primite din diferite țări.
  3. Etapa a III – va avea loc jurizarea lucrărilor admise în etapa finală, pregătirea și editarea Antologiei ediției a doua, pregătirea Spectacolului de Gală și Decernarea Premiilor (editarea diplomelor la cele cinci secțiuni, a medaliilor şi trofeelor, invitaţia învingătorilor care se vor produce în Spectacol, precum şi a laureaţilor pentru a primi premiul).

Doritorii de a participa în concurs la una sau mai multe secţiuni:
1.Poezie de autor (3 poezii proprii nepublicate)
2.Eseu ( 2 pagini, pe marginea creaţiei poetei)
3.Traduceri (din creaţia Renatei Verejanu)
4.Compoziţie (Cântec pe versuri de R.Verejanu)
5.Recital (indicaţi poezia aleasă pentru recital)

Dosarul complect se constituie din:
1-3 poze color (cu faţa clară),
CV corect (data, anul naşterii, localitatea, adresa…)
Lucrarea (sau lucrările, în cazul în care doriţi să participaţi în mai multe secţiuni)…

Preşedintele Festivalului

P.S. Conform Regulamentului, 50% din membrii Juriului Internaţional

vor fi  persoane noi.

În imagine – modelul de diplome oferite membrilor juriului
şi participanţilor la prima ediţie a festivalului.

 

Echipa FIP RV

P.S. Pentru Laureaţii primei ediţii a

Festivalului Internaţional de Poezie – Renata Verejanu

Aveţi posibilitate să mai participaţi în concurs

dacă veţi obţine Premiul I într-o secţiune,

aveţi dreptul să participaţi în altă secţiune.

Vă comunicăm acest lucru mai ales acelora,

care la prima ediţie aţi participat în câteva secţiuni.

3 comentarii la “Aveţi mai multe şanse… la Festivalul Internaţional de Poezie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s